Dag van de Wind

Denk mee over de spelregels voor windturbines

Zaterdag 16 maart 2024 organiseert de gemeente Haarlemmermeer de Dag van de Wind in Dorpshuis De Ontmoeting en St. Willibrordus in Buitenkaag.

Wat vind jij belangrijk als er meer windturbines komen in Haarlemmermeer-Zuid? Dat is de centrale vraag in het spelregelproces van de gemeente. Er staan nu 7 windturbines in Haarlemmermeer-Zuid. Mogelijk komen hier meer windturbines bij. Daarover beslist de provincie Noord-Holland. De gemeenteraad van Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat inwoners en andere betrokkenen hierover meedenken.

Inzet Windcoalitie: Van, voor en door Haarlemmermeerders!

Windcoalitie Haarlemmermeer-Zuid vindt het belangrijk dat de opbrengsten van de windturbines ten goede komen aan de Haarlemmermeerse samenleving. En dus niet naar de aandeelhouders van commerciële ontwikkelaars gaat. Een windpark van, voor en door Haarlemmermeerders dus!

Windopland.nl

De gemeente heeft een speciale website gemaakt: windopland.nl. Hier vind je informatie over de Winddag en over alles wat met windenergie te maken heeft.

Deel dit bericht!

Meedoen?

Als initiatiefnemers gaan we samen met bewoners van Haarlemmermeer kijken waar de windmolens kunnen staan, hoe we hinder beperken en wat we doen met de stroom en de opbrengst.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Lid worden

Als bewoner kun je mede-aandeelhouder worden door lid te worden van Meerwind.