Share This Post

Laat je informeren en vul in het najaar de peiling van de gemeente in!

Als er nieuwe windmolens komen in Haarlemmermeer, wat vind jij dan belangrijk? Dat is de centrale vraag in het spelregelproces van de gemeente. Tijdens de Dag van de Wind op 16 maart 2024, waren we als Windcoalitie ook aanwezig en spraken we bewoners hierover.

Uit de gesprekken die wij voerden met bezoekers van de informatiemarkt kwam een paar opvallende dingen naar voren:

“Het is allemaal al in kannen en kruiken”

Er zijn mensen die denken dat er al is besloten dat er windmolens bij komen in Haarlemmermeer. Dat is niet zo. Zoals op de speciale website van de gemeente te lezen is, beslist de provincie daarover. De gemeente wil met de spelregels naar de provincie aangeven wat inwoners en de gemeente belangrijk vinden als ze hierover gaan beslissen.

Eerlijke en heldere informatie

Veel bewoners in het gebied hebben vragen en maken zich zorgen, bijvoorbeeld over geluid van windmolens en wat de gevolgen zijn voor vogels. Ze vinden het belangrijk dat ze daar eerlijke en heldere informatie over krijgen. Tijdens de themasessies op de Dag van de Wind is veel informatie gegeven. Deze zijn terug te zien op de website van de gemeente.

Geef je mening!

Als Windcoalitie Haarlemmermeer-Zuid roepen we inwoners van het gebied op om zich goed te laten informeren over windmolens en het proces van spelregels en besluitvorming. En om mee te doen aan de peiling die de gemeente in het najaar van 2024 houdt over de spelregels die ze nu aan het opstellen zijn. Dat is namelijk dé manier om je mening te laten horen.

Doe mee!

Voor de Windcoalitie is het belangrijk dat als er windmolens bij komen, ze van inwoners en ondernemers in het gebied worden. Zodat de rendementen van windmolens ook bij hen terecht komen. En niet bij de aandeelhouders van commerciële ontwikkelaars.

Als de provincie besluit dat er windmolens bij mogen komen, dan is er ook nog volop ruimte om mee te praten. Ook dan zijn er namelijk nog veel keuzes te maken. Dit is te zien in bijgaande infographic.

Heb je hier vragen over, of wil je iets aan ons kwijt? Laat het ons weten, we komen graag in contact.